Ostatni mecz

Iskra Białogard

WYDARZENIA

05 - 04

Udział w Pucharze rozpoczęty od awansu

Dopiero w V. rundzie nasz zespół przystąpił do rozgrywek Pucharu Polski na szczeblu Koszalińskiego ZPN. Po trudnym meczu w Czaplinku udało się awansować dalej dopiero dzięki skuteczniejszemu egzekwowaniu rzutów karnych.

09 - 03

Kadra drużyny na rundę wiosenną

Po zakończeniu przygotowań zimowych wykrystalizowała się kadra zawodników, którzy zostali zgłoszeni do rozgrywek IV. ligi. Oprócz nowych juniorów do drużyny dołączyli Krzysztof Hrymowicz, Karol Sadzik, Mariusz Bedliński i Kamil Juśkiewicz.

01 - 03

Terminarz wiosennych meczów u siebie

Znamy terminarz meczów u siebie w rundzie wiosennej bieżącego sezonu. Pierwszy mecz w Szczecinku zagramy 17 marca z Iskrą Białogard.

Stanowisko klubu w sprawie meczu Kluczevia - MKP

Przedstawiamy stanowisko naszego klubu dotyczące przerwanego i odwołanego meczu 17. kolejki IV. ligi, pomiędzy Kluczevią Stargard, a MKP Szczecinek. Pismo w tej sprawie w dniu dzisiejszym trafiło do Zachodniopomorskiego Związku Piłki Nożnej i gospodarza zawodów.

W związku z przerwaniem meczu 17. kolejki IV. ligi zachodniopomorskiej Kluczevia Stargard – MKP Szczecinek w drugiej minucie i w konsekwencji odwołaniem zawodów pragniemy przedstawić nasze stanowisko, wnioskując przy tym do Organizatora bądź Zachodniopomorskiego Związku Piłki Nożnej o zwrot kosztów dojazdu na w/w spotkanie.

Mecz zaplanowany został na sobotę, 25. listopada o godzinie 13:00. W kierunku Stargardu udaliśmy się o godzinie 9:00. Do momentu przyjazdu na stadion w Kluczewie, który miał miejsce około godziny 12:00 nie otrzymaliśmy żadnego sygnału od gospodarzy zawodów, że na boisku zalega woda i rozegranie meczu stoi pod znakiem zapytania. Boisko godzinę przed rozpoczęciem zawodów wyglądało w ten sposób:

W rozmowach z sędziami nasz trener Zbigniew Węglowski podkreślał, że w takich warunkach niemożliwe jest choćby przeprowadzenie rozgrzewki. W odpowiedzi otrzymał zdawkowe stwierdzenie, iż „warunki są takie same dla obu drużyn”.

Naszym zdaniem decyzja o odwołaniu zawodów powinna zostać podjęta w momencie rozgrzewki, gdyż nic nie zapowiadało nagłej poprawy pogody – prognoza była bowiem taka:

Zgodnie z punktem 7. Regulaminu Rozgrywek Mistrzowskich Zachodniopomorskiego Związku Piłki Nożnej na sezon 2017/2018 oraz biorąc  pod uwagę niekorzystne prognozy pogody należało z wyprzedzeniem podjąć starania o rozegranie meczu na Euroboisku w Stargardzie:

Skoro tego nie zrobiono uznajemy, że zgodnie z punktem 13. klub Kluczevia Stargard nie dopełnił obowiązku właściwego przygotowania boiska i z jego winy zawody nie odbyły się. Niniejszym żądamy zwrotu kosztów przejazdu – czy to od Kluczevii czy od Zachodniopomorskiego Związku Piłki Nożnej (sędzia bowiem rozpoczął zawody, a więc popełnił błąd oceniając, że boisko przygotowane jest właściwie…).

Po zwróceniu nam kosztów dojazdu prosimy o wyznaczenie nowego terminu meczu. W przeciwnym wypadku (odmowie pokrycia kosztów) już teraz informujemy, że nie stawimy się na zawody, gdyż nie stać nas na organizowanie trzystukilometrowych wycieczek do Stargardu.

Prosimy o odpowiedź na pismo bądź informację, kiedy możemy spodziewać się decyzji. Jest to dla nas istotne z powodów proceduralnych (zamknięcie roku budżetowego).

sponsorzy / partnerzy

projekt / wykonanie strony www.graffik.com.pl