Ostatni mecz

WYDARZENIA

15 - 06

Walne Nadzwyczajne Zgromadzenie Członków MKP

Informujemy, że w dniu 21.06.2018r. o godzinie 16:45 (I termin) / 17:00 (II termin) na terenie Ośrodka Sportu i Rekreacji (ul. Piłsudskiego 3) odbędzie się Walne Nadzwyczajne Zgromadzenie Członków MKP Szczecinek.

07 - 06

Nabór do klasy sportowej

Zespół Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej w Szczecinku prowadzi nabór do klasy sportowej o profilu piłki nożnej dla uczniów urodzonych w roku 2002. To doskonała okazja do rozpoczęcia poważnej piłkarskiej przygody!

15 - 05

Zmarł Henryk Górka

Z głębokim smutkiem zawiadamiamy, że 14. maja w wieku 84 lat zmarł Henryk Górka.

Stanowisko klubu w sprawie meczu Kluczevia - MKP

Przedstawiamy stanowisko naszego klubu dotyczące przerwanego i odwołanego meczu 17. kolejki IV. ligi, pomiędzy Kluczevią Stargard, a MKP Szczecinek. Pismo w tej sprawie w dniu dzisiejszym trafiło do Zachodniopomorskiego Związku Piłki Nożnej i gospodarza zawodów.

W związku z przerwaniem meczu 17. kolejki IV. ligi zachodniopomorskiej Kluczevia Stargard – MKP Szczecinek w drugiej minucie i w konsekwencji odwołaniem zawodów pragniemy przedstawić nasze stanowisko, wnioskując przy tym do Organizatora bądź Zachodniopomorskiego Związku Piłki Nożnej o zwrot kosztów dojazdu na w/w spotkanie.

Mecz zaplanowany został na sobotę, 25. listopada o godzinie 13:00. W kierunku Stargardu udaliśmy się o godzinie 9:00. Do momentu przyjazdu na stadion w Kluczewie, który miał miejsce około godziny 12:00 nie otrzymaliśmy żadnego sygnału od gospodarzy zawodów, że na boisku zalega woda i rozegranie meczu stoi pod znakiem zapytania. Boisko godzinę przed rozpoczęciem zawodów wyglądało w ten sposób:

W rozmowach z sędziami nasz trener Zbigniew Węglowski podkreślał, że w takich warunkach niemożliwe jest choćby przeprowadzenie rozgrzewki. W odpowiedzi otrzymał zdawkowe stwierdzenie, iż „warunki są takie same dla obu drużyn”.

Naszym zdaniem decyzja o odwołaniu zawodów powinna zostać podjęta w momencie rozgrzewki, gdyż nic nie zapowiadało nagłej poprawy pogody – prognoza była bowiem taka:

Zgodnie z punktem 7. Regulaminu Rozgrywek Mistrzowskich Zachodniopomorskiego Związku Piłki Nożnej na sezon 2017/2018 oraz biorąc  pod uwagę niekorzystne prognozy pogody należało z wyprzedzeniem podjąć starania o rozegranie meczu na Euroboisku w Stargardzie:

Skoro tego nie zrobiono uznajemy, że zgodnie z punktem 13. klub Kluczevia Stargard nie dopełnił obowiązku właściwego przygotowania boiska i z jego winy zawody nie odbyły się. Niniejszym żądamy zwrotu kosztów przejazdu – czy to od Kluczevii czy od Zachodniopomorskiego Związku Piłki Nożnej (sędzia bowiem rozpoczął zawody, a więc popełnił błąd oceniając, że boisko przygotowane jest właściwie…).

Po zwróceniu nam kosztów dojazdu prosimy o wyznaczenie nowego terminu meczu. W przeciwnym wypadku (odmowie pokrycia kosztów) już teraz informujemy, że nie stawimy się na zawody, gdyż nie stać nas na organizowanie trzystukilometrowych wycieczek do Stargardu.

Prosimy o odpowiedź na pismo bądź informację, kiedy możemy spodziewać się decyzji. Jest to dla nas istotne z powodów proceduralnych (zamknięcie roku budżetowego).

sponsorzy / partnerzy

projekt / wykonanie strony www.graffik.com.pl