Ostatni mecz

Orzeł Wałcz

WYDARZENIA

15 - 01

Piłkarze Miejskiego Klubu Piłkarskiego Szczecinek po zimowej przerwie wrócili do treningów. Podopieczni Zbigniewa Węglowskiego rozpoczęli tym samym przygotowania do rundy rewanżowej IV. ligi.

28 - 11

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Członków MKP

Zarząd Klubu MKP Szczecinek zwołuje Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Członków MKP na dzień 12. grudnia 2018 roku. I termin - godz. 16:30 / II termin - godz. 16:45. Miejscem Zgromadzenia będzie biuro klubu przy ulicy Piłsudskiego 1.

05 - 11

Wyniki: 3/4 listopada

Seniorzy sprawili miłą niespodziankę w Wolinie, gdzie pokonali wicelidera rozgrywek. Juniorzy mimo coraz lepszej gry wciąż czekają na ligowe zwycięstwo.

Stanowisko klubu w sprawie meczu Kluczevia - MKP

Przedstawiamy stanowisko naszego klubu dotyczące przerwanego i odwołanego meczu 17. kolejki IV. ligi, pomiędzy Kluczevią Stargard, a MKP Szczecinek. Pismo w tej sprawie w dniu dzisiejszym trafiło do Zachodniopomorskiego Związku Piłki Nożnej i gospodarza zawodów.

W związku z przerwaniem meczu 17. kolejki IV. ligi zachodniopomorskiej Kluczevia Stargard – MKP Szczecinek w drugiej minucie i w konsekwencji odwołaniem zawodów pragniemy przedstawić nasze stanowisko, wnioskując przy tym do Organizatora bądź Zachodniopomorskiego Związku Piłki Nożnej o zwrot kosztów dojazdu na w/w spotkanie.

Mecz zaplanowany został na sobotę, 25. listopada o godzinie 13:00. W kierunku Stargardu udaliśmy się o godzinie 9:00. Do momentu przyjazdu na stadion w Kluczewie, który miał miejsce około godziny 12:00 nie otrzymaliśmy żadnego sygnału od gospodarzy zawodów, że na boisku zalega woda i rozegranie meczu stoi pod znakiem zapytania. Boisko godzinę przed rozpoczęciem zawodów wyglądało w ten sposób:

W rozmowach z sędziami nasz trener Zbigniew Węglowski podkreślał, że w takich warunkach niemożliwe jest choćby przeprowadzenie rozgrzewki. W odpowiedzi otrzymał zdawkowe stwierdzenie, iż „warunki są takie same dla obu drużyn”.

Naszym zdaniem decyzja o odwołaniu zawodów powinna zostać podjęta w momencie rozgrzewki, gdyż nic nie zapowiadało nagłej poprawy pogody – prognoza była bowiem taka:

Zgodnie z punktem 7. Regulaminu Rozgrywek Mistrzowskich Zachodniopomorskiego Związku Piłki Nożnej na sezon 2017/2018 oraz biorąc  pod uwagę niekorzystne prognozy pogody należało z wyprzedzeniem podjąć starania o rozegranie meczu na Euroboisku w Stargardzie:

Skoro tego nie zrobiono uznajemy, że zgodnie z punktem 13. klub Kluczevia Stargard nie dopełnił obowiązku właściwego przygotowania boiska i z jego winy zawody nie odbyły się. Niniejszym żądamy zwrotu kosztów przejazdu – czy to od Kluczevii czy od Zachodniopomorskiego Związku Piłki Nożnej (sędzia bowiem rozpoczął zawody, a więc popełnił błąd oceniając, że boisko przygotowane jest właściwie…).

Po zwróceniu nam kosztów dojazdu prosimy o wyznaczenie nowego terminu meczu. W przeciwnym wypadku (odmowie pokrycia kosztów) już teraz informujemy, że nie stawimy się na zawody, gdyż nie stać nas na organizowanie trzystukilometrowych wycieczek do Stargardu.

Prosimy o odpowiedź na pismo bądź informację, kiedy możemy spodziewać się decyzji. Jest to dla nas istotne z powodów proceduralnych (zamknięcie roku budżetowego).

sponsorzy / partnerzy

projekt / wykonanie strony www.graffik.com.pl